Week 2
Opmerking vooraf: Helaas is de opmaak dit keer anders dan jullie van mij gewend zijn. Op onverklaarbare wijze verspringt de tekst steeds in finale versie. Na ontelbare pogingen dit te repareren heb ik het toch opgegeven...
En toen was er weer een week voorbij. Afgelopen zondag heb ik in het centrum van Brussel naar de GP van Italië gekeken. Dit konden we natuurlijk niet missen, want deze keer deed naast Max Verstappen ook Nederlander Nyck de Vries mee. Max maakte zijn naam weer waar en won de Grote Prijs en Nyck werd knap 9e
Vervolgens was het eerste deel van de werkweek grotendeels business as usual, wat betekent: vergaderen, nieuwsbrieven schrijven en op onderzoek naar ontwikkelingen binnen de Europese instituties die van belang zijn voor Nederland en waar wij actie op moesten ondernemen. Deze week was ook de ´State of the European Union´, de speech van de voorzitter van de Europese Unie voor het Europees Parlement. Dit jaar stond deze compleet in het teken van de oorlog in Oekraïne en de alle energie- en inflatieproblemen waarmee wij momenteel moeten dealen. Als HNP hebben wij hier gezamenlijk naar gekeken. Tussentijds heb ik gelukkig ook nog tijd gehad om met mijn Zeeuwse stagebegeleidster van Natuurwetgeving te overleggen, waarbij zij ervoor heeft gezorgd dat ik nu (waarschijnlijk) bij mijn digitale dossiers kan.
Donderdag en vrijdag stonden compleet in het teken van het werkbezoek van de ENVE-commissie van het Europees Comité van de Regio´s aan de provincie Zeeland en ik kan jullie zeggen: Dan kom je echt even in een organisatorische orkaan terecht! Dit comité bestaat uit politici vanuit heel Europa en zij hebben allemaal hun eigen ideeën en wensen. We begonnen met een diner en diverse presentaties, waarna we in de avond nog even een wandeling hebben gemaakt over het strand van Koudekerke.
Na overnacht te hebben in Hotel Westduin zijn we de volgende ochtend vertrokken naar Neeltje Jans. Het hele werkbezoek stond in het teken van zeespiegelstijging en alle uitdagingen die dit met zich meebrengt. We hebben dan ook een bezoek gebracht aan een filmvertoning over de Watersnoodramp van 1953 en we hebben zelfs de Oosterscheldekering van binnen gezien. Wat is dat een imposant ding! Hierna zijn we naar een viskwekerij gegaan om te lunchen en te zien hoe hier vis wordt gekweekt. Enorm leuk om te zien hoe aanstekelijk enthousiast deze ondernemer kan vertellen over zijn eigen bedrijf. Ik zou er bijna een carriereswitch door overwegen...
Aan het eind van de middag zijn Johanna en ik, gezamenlijk met een Kroatische burgemeester, weer vertrokken naar Brussel zodat ik in de avond weer lekker thuis was in ´Deux Tours´ (Onze benaming van het huis, een verwijzing naar de straat waar we wonen)
Ondertussen stroomt ons huis ook weer lekker vol met nieuwe bewoners, dus de gezamenlijke keuken zit vrijwel iedere avond weer vol. Gelukkig kunnen we het over het algemeen goed met elkaar vinden. Gisteren hebben we na het eten nog een drankje gedaan en muziek gedraaid. Blijkbaar heb ik aan mijn Duitse huisgenoot een medestander in mijn muziekvoorkeur, dus de rest kon heerlijk meegenieten van de welbekende ´Tanzmetal´ van Rammstein
Wat ook wel leuk is om te vermelden: Er zit een muziekschool in het blok achter mijn kamer, dus terwijl ik deze blog aan het schrijven was kon ik genieten van een vrolijk spel van fluit- en pianomuziek. Er zijn ergere dingen in het leven
Rest mij nog iedereen een goede week te wensen en vooral een hele fijne kermis voor iedereen die gaat. Ik sla dit jaar even over maar volgend jaar ben ik er waarschijnlijk gewoon weer bij!
Je hebt niet stilgezeten. Mooi stuk
He Marc,
wat een mooi verhaal weer. En gefeliciteerd met je nieuwe woning. Alles onder controle, leuk hoor..